banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 5 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Laksa cibinong - Kippensoep met petehbonen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Laksa cibinong
Kippensoep met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kipfilet
500 ml water
1 theel zout
100 gr taugé
100 gr mihoen
1 ei, hardgekookt
1 oncom
50 gr labu kuning
30 gr petehbonen
1 tomaat
3 takjes citroenbasilicum (kemangi)
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes,
4 salam blad
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 theel witte peper

Haluskan:
boemboe:
11 kemirinootjes
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe.djahé)
3,5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding::
Verhit de pan met het water en kook daarin de kip met het zout gaar. Haal vervolgens de kip uit de pan en snijd het vlees in dunne sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Laat de mihoen in heet water 5 minuten weken en dan uitlekken. Blancheer de taugé beetgaar. Snijd dan de oncom in stukjes, de labu in kleine blokjes, de tomaat in partjes en de peteh doormidden,
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de peteh, de tomaat, de salam, de labu en de jeruk purut toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de kokosmelk, zout naar smaak en de peper toevoegen en dit nog zachtjes 10 minuten laten koken.
Verdeel voor het serveren de mihoen, de oncom, de kip, het ei in partjes, de afgeplukte citroenbasilicumblaadjes, de taugé over de soepkommen en giet daarover de gekruide kokosmelk. Eventueel garneren met bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 176 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37194141