Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Laksa cibinong - Kippensoep met petehbonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Laksa cibinong
Kippensoep met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kipfilet
500 ml water
1 theel zout
100 gr taugé
100 gr mihoen
1 ei, hardgekookt
1 oncom
50 gr labu kuning
30 gr petehbonen
1 tomaat
3 takjes citroenbasilicum (kemangi)
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes,
4 salam blad
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 theel witte peper

Haluskan:
boemboe:
11 kemirinootjes
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe.djahé)
3,5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding::
Verhit de pan met het water en kook daarin de kip met het zout gaar. Haal vervolgens de kip uit de pan en snijd het vlees in dunne sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Laat de mihoen in heet water 5 minuten weken en dan uitlekken. Blancheer de taugé beetgaar. Snijd dan de oncom in stukjes, de labu in kleine blokjes, de tomaat in partjes en de peteh doormidden,
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de peteh, de tomaat, de salam, de labu en de jeruk purut toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de kokosmelk, zout naar smaak en de peper toevoegen en dit nog zachtjes 10 minuten laten koken.
Verdeel voor het serveren de mihoen, de oncom, de kip, het ei in partjes, de afgeplukte citroenbasilicumblaadjes, de taugé over de soepkommen en giet daarover de gekruide kokosmelk. Eventueel garneren met bawang goreng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455518