banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Laksa cibinong - Kippensoep met petehbonen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Laksa cibinong
Kippensoep met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kipfilet
500 ml water
1 theel zout
100 gr taugé
100 gr mihoen
1 ei, hardgekookt
1 oncom
50 gr labu kuning
30 gr petehbonen
1 tomaat
3 takjes citroenbasilicum (kemangi)
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes,
4 salam blad
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 theel witte peper

Haluskan:
boemboe:
11 kemirinootjes
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe.djahé)
3,5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding::
Verhit de pan met het water en kook daarin de kip met het zout gaar. Haal vervolgens de kip uit de pan en snijd het vlees in dunne sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Laat de mihoen in heet water 5 minuten weken en dan uitlekken. Blancheer de taugé beetgaar. Snijd dan de oncom in stukjes, de labu in kleine blokjes, de tomaat in partjes en de peteh doormidden,
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de peteh, de tomaat, de salam, de labu en de jeruk purut toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de kokosmelk, zout naar smaak en de peper toevoegen en dit nog zachtjes 10 minuten laten koken.
Verdeel voor het serveren de mihoen, de oncom, de kip, het ei in partjes, de afgeplukte citroenbasilicumblaadjes, de taugé over de soepkommen en giet daarover de gekruide kokosmelk. Eventueel garneren met bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 215 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40564763