logo

Recente Reacties

Laksa Ayam
kip in kokosmelksoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
900 gr kipfilet/dijen
750 ml kippenbouillon (zie recept)
500 ml kokosmelk
2 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
6 jeruk purut blaadjes
2 lente-ui
5 takjes koriander (blaadjes)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
1/2 theel ketumbar
3 cm kunyit
1/4 theel jinten
1 theel tersi/trasi bakar
3 rode lomboks
5 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de de jeruk purut, de lente-ui en de koriander fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de serai voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de bouillon, de helft van de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en breng aan de kook. Dan zachtjes laten sudderen en kook het vlees gaar. Voeg dan de andere helft van de kokosmelk toe, gevolgd door de jeruk purut, de lente-ui en de koriander en nog 1 minuut zachtjes laten sudderen. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 3064 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 45254762