zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
- Sayur Gudek - sajoer van koolraap
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Sop Sapi Kacang Merah - Rundvlees soep met rode bonen
- Tahu Bakso
- Tum Bebek - gekruid en gestoomd eendengehakt
- Kimchi van komkommer
- rode currypasta
- Sup Daging Asam Pedas - pittige zurige vlees soep
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
Kuah Siap - kippenbouillon


Kuah Siap
kippenbouillon
kippenbouillon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 kilo kippenbotjes
1 serehstengel gekneusd
3 limoenblaadjes
2 salam blaadjes
1 theel zwarte peper
1 theel zout
Haluskan:
boemboe:
375 gr base be siap
Cara membuat:
bereiding:
De kippenbotjes eerst goed afspoelen en leg daarn de botjes in een pan met zoveel water dat de botjes net onder staan. Breng het water aan de kook. als het water kookt, dit water afgieten en de pan opnieuw vullen met water. Breng het water wederom aan de kook.
Voeg alle ingrediënten toe en laat de bouillon 3-3,5 uur sudderen. Verwijder regelmatig het schuim. Zeef daarna de bouillon en laat het afkoelen. Deze bouillon kan in porties goed bewaard worden.
ingrediënten:
5 kilo kippenbotjes
1 serehstengel gekneusd
3 limoenblaadjes
2 salam blaadjes
1 theel zwarte peper
1 theel zout
Haluskan:
boemboe:
375 gr base be siap
Cara membuat:
bereiding:
De kippenbotjes eerst goed afspoelen en leg daarn de botjes in een pan met zoveel water dat de botjes net onder staan. Breng het water aan de kook. als het water kookt, dit water afgieten en de pan opnieuw vullen met water. Breng het water wederom aan de kook.
Voeg alle ingrediënten toe en laat de bouillon 3-3,5 uur sudderen. Verwijder regelmatig het schuim. Zeef daarna de bouillon en laat het afkoelen. Deze bouillon kan in porties goed bewaard worden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.