Kuah Bakso Sapi
soep met balletjes
Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
250 gr rundergehakt
80 gr ijsblokjes
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel peper
100 gr tapioca zetmeel
Bahan kuah:
ingrediënten bouillon:
2000 ml runderbouillon (zie recept)
4 lente-uitjes
4 takjes selderij
5 teentjes knoflook
1 eetl zout
1 eetl peper
Pelenkap:
vulling:
4 porties mihun
4 baby paksoy
1 lente-ui
2 takjes selderij
2 eetl bawang goreng
saus sambal naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Bakso: wrijf of maal alle ingrediënten voor de balletjes fijn tot een gladde massa. Neem 1 eetl van de massa en vorm daarvan een balletje. Herhaal. Verhit in een pan water en voeg de balletje toe. als de balletjes gaan drijven zijn deze gaar en schep uit de pan en zet opzij.
Kuah: Knook de lente-uitjes en de selderij takjes aan elkaar. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de bouillon samen met alle ingrediënten en breng aan de kook. Voeg dan de balletjes toe en breng weer aan de kook. Zet dan het vuur uit.
Pelenkap: Snijd de lenet-ui en de selderij fijn. Blancheer de baby paksoy en kook de mihun gaar.
Serveer: verdeel de mihun en de paksoy over 4 soepkommen. Schep de balletjes en de soep erover en garneer met de lente-ui, de selderij, de bawang goreng en de saus sambal
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Tenggiri Rica-Rica - gebakken makreel in pittige rode saus
- Ayam Paniki 2 - Hete kip
- Rendang - rendang van rundvlees
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Binakol na Manok - kippensoep met papaya en spinazie
- Chow Mei Fun - mihun met kip en groenten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...