banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 17 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kuah Bakso Sapi
soep met balletjes

Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
250 gr rundergehakt
80 gr ijsblokjes
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel peper
100 gr tapioca zetmeel

Bahan kuah:
ingrediënten bouillon:
2000 ml runderbouillon (zie recept)
4 lente-uitjes
4 takjes selderij
5 teentjes knoflook
1 eetl zout
1 eetl peper

Pelenkap:
vulling:
4 porties mihun
4 baby paksoy
1 lente-ui
2 takjes selderij
2 eetl bawang goreng
saus sambal naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Bakso: wrijf of maal alle ingrediënten voor de balletjes fijn tot een gladde massa. Neem 1 eetl van de massa en vorm daarvan een balletje. Herhaal. Verhit in een pan water en voeg de balletje toe. als de balletjes gaan drijven zijn deze gaar en schep uit de pan en zet opzij.
Kuah: Knook de lente-uitjes en de selderij takjes aan elkaar. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de bouillon samen met alle ingrediënten en breng aan de kook. Voeg dan de balletjes toe en breng weer aan de kook. Zet dan het vuur uit.
Pelenkap: Snijd de lenet-ui en de selderij fijn. Blancheer de baby paksoy en kook de mihun gaar.
Serveer: verdeel de mihun en de paksoy over 4 soepkommen. Schep de balletjes en de soep erover en garneer met de lente-ui, de selderij, de bawang goreng en de saus sambal
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40107110