Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kuah Bakso Sapi
soep met balletjes

Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
250 gr rundergehakt
80 gr ijsblokjes
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel peper
100 gr tapioca zetmeel

Bahan kuah:
ingrediënten bouillon:
2000 ml runderbouillon (zie recept)
4 lente-uitjes
4 takjes selderij
5 teentjes knoflook
1 eetl zout
1 eetl peper

Pelenkap:
vulling:
4 porties mihun
4 baby paksoy
1 lente-ui
2 takjes selderij
2 eetl bawang goreng
saus sambal naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Bakso: wrijf of maal alle ingrediënten voor de balletjes fijn tot een gladde massa. Neem 1 eetl van de massa en vorm daarvan een balletje. Herhaal. Verhit in een pan water en voeg de balletje toe. als de balletjes gaan drijven zijn deze gaar en schep uit de pan en zet opzij.
Kuah: Knook de lente-uitjes en de selderij takjes aan elkaar. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de bouillon samen met alle ingrediënten en breng aan de kook. Voeg dan de balletjes toe en breng weer aan de kook. Zet dan het vuur uit.
Pelenkap: Snijd de lenet-ui en de selderij fijn. Blancheer de baby paksoy en kook de mihun gaar.
Serveer: verdeel de mihun en de paksoy over 4 soepkommen. Schep de balletjes en de soep erover en garneer met de lente-ui, de selderij, de bawang goreng en de saus sambal
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 38 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017652