banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kuah Bakso Sapi
soep met balletjes

Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
250 gr rundergehakt
80 gr ijsblokjes
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel peper
100 gr tapioca zetmeel

Bahan kuah:
ingrediënten bouillon:
2000 ml runderbouillon (zie recept)
4 lente-uitjes
4 takjes selderij
5 teentjes knoflook
1 eetl zout
1 eetl peper

Pelenkap:
vulling:
4 porties mihun
4 baby paksoy
1 lente-ui
2 takjes selderij
2 eetl bawang goreng
saus sambal naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Bakso: wrijf of maal alle ingrediënten voor de balletjes fijn tot een gladde massa. Neem 1 eetl van de massa en vorm daarvan een balletje. Herhaal. Verhit in een pan water en voeg de balletje toe. als de balletjes gaan drijven zijn deze gaar en schep uit de pan en zet opzij.
Kuah: Knook de lente-uitjes en de selderij takjes aan elkaar. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de bouillon samen met alle ingrediënten en breng aan de kook. Voeg dan de balletjes toe en breng weer aan de kook. Zet dan het vuur uit.
Pelenkap: Snijd de lenet-ui en de selderij fijn. Blancheer de baby paksoy en kook de mihun gaar.
Serveer: verdeel de mihun en de paksoy over 4 soepkommen. Schep de balletjes en de soep erover en garneer met de lente-ui, de selderij, de bawang goreng en de saus sambal
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 292 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39085830