logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kuah Ayam Tomat Pedas
kruidige tomaten-kippensoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel citroensap
1 theel zout
7 groene tomaten
3 cm jahe
2 cm laos
2 salam blaadjes
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1500 ml water
1 eetl asemwater
1 lente-ui
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
4 rode lomboks
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 20 stukken en marineer dit voor 20 minuten met het citroensap en het zout. Snijd de tomaten in partjes, de lente-ui in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en roer alles goed door elkaar. Vervolgens het water en de tomaten toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Meng het asemwater en de lente-ui erdoor en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 51 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392062