banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kuah Ayam Tomat Pedas
kruidige tomaten-kippensoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel citroensap
1 theel zout
7 groene tomaten
3 cm jahe
2 cm laos
2 salam blaadjes
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1500 ml water
1 eetl asemwater
1 lente-ui
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
4 rode lomboks
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 20 stukken en marineer dit voor 20 minuten met het citroensap en het zout. Snijd de tomaten in partjes, de lente-ui in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en roer alles goed door elkaar. Vervolgens het water en de tomaten toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Meng het asemwater en de lente-ui erdoor en serveer.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328174