rundvleessoep
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
3 serehstengels, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
1000 gr runderribbetjes
3000 ml water
4 jeruk purutblaadjes
150 gr geraspte kokos
1 theel, zout
2 takjes bladselderij
Haluskan:
boemboe;
5 kemirinootjes
2 theel, witte peper
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit het water in een pan en voeg daar het vlees, de sereh, de laos en de jeruk purut blaadjes toe en kook dit geheel zachtjes voor 1 uur totdat het vlees wat zacht wordt. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekenpan. Wrijf of maal daarna de kokos totdat de olie vrijkomt. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dt met de kokos. Roer het mengsel door de bouillon en voeg het zout toe en laat het geheel nog 15 minuten sudderen. Snijd de selderij fijn en meng dit door de soep. Serveer.
Ingrediënten:
3 serehstengels, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
1000 gr runderribbetjes
3000 ml water
4 jeruk purutblaadjes
150 gr geraspte kokos
1 theel, zout
2 takjes bladselderij
Haluskan:
boemboe;
5 kemirinootjes
2 theel, witte peper
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit het water in een pan en voeg daar het vlees, de sereh, de laos en de jeruk purut blaadjes toe en kook dit geheel zachtjes voor 1 uur totdat het vlees wat zacht wordt. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekenpan. Wrijf of maal daarna de kokos totdat de olie vrijkomt. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dt met de kokos. Roer het mengsel door de bouillon en voeg het zout toe en laat het geheel nog 15 minuten sudderen. Snijd de selderij fijn en meng dit door de soep. Serveer.