zoeken
Recente reacties

23 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Sate Kambing Solo Sambal Kecap - sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus
- Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Sate printil bakar - sate van gekruide gehaktballetjes
- Sambal galak - rode sambal met tomaat
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Abon Sapi
Konro Makasar - makassarese vlees soep


Konro Makasar
makassarese vlees soep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 runder ribbetjes
4000 ml water
300 gr gerapste kokos
3 serehstengels, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
4 jerut purut blaadjes
1 theel witte peper
1 theel zout
Haluskan:
boemboe;
4 kemirinoten
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
Taburan:
garnering;
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken. Rooster de kokos droog in een koekepan goudbruin en wrijf deze fijn tot een pasta. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit in 45 minuten gaar. Voeg dan de kokos, de boemboe, de sereh, de laos, de jerut purut, de peper en het zout toe en laat dit zachtjes 15 minuten sudderen. Garneer het met de bawang goreng en serveer.
makassarese vlees soep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 runder ribbetjes
4000 ml water
300 gr gerapste kokos
3 serehstengels, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
4 jerut purut blaadjes
1 theel witte peper
1 theel zout
Haluskan:
boemboe;
4 kemirinoten
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
Taburan:
garnering;
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken. Rooster de kokos droog in een koekepan goudbruin en wrijf deze fijn tot een pasta. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit in 45 minuten gaar. Voeg dan de kokos, de boemboe, de sereh, de laos, de jerut purut, de peper en het zout toe en laat dit zachtjes 15 minuten sudderen. Garneer het met de bawang goreng en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.