makassarese vlees soep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 runder ribbetjes
4000 ml water
300 gr gerapste kokos
3 serehstengels, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
4 jerut purut blaadjes
1 theel witte peper
1 theel zout
Haluskan:
boemboe;
4 kemirinoten
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
Taburan:
garnering;
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken. Rooster de kokos droog in een koekepan goudbruin en wrijf deze fijn tot een pasta. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit in 45 minuten gaar. Voeg dan de kokos, de boemboe, de sereh, de laos, de jerut purut, de peper en het zout toe en laat dit zachtjes 15 minuten sudderen. Garneer het met de bawang goreng en serveer.