Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Konro Makasar - makassarese vlees soep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Konro Makasar
makassarese vlees soep

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 runder ribbetjes
4000 ml water
300 gr gerapste kokos
3 serehstengels, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
4 jerut purut blaadjes
1 theel witte peper
1 theel zout

Haluskan:
boemboe;
4 kemirinoten
4 sjalotten
3 teentjes knoflook

Taburan:
garnering;
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken. Rooster de kokos droog in een koekepan goudbruin en wrijf deze fijn tot een pasta. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit in 45 minuten gaar. Voeg dan de kokos, de boemboe, de sereh, de laos, de jerut purut, de peper en het zout toe en laat dit zachtjes 15 minuten sudderen. Garneer het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 136 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935213