banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 9 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 10 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Laksa Jepara - laksa op de wijze zoals in Jepara
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Laksa Jepara
laksa op de wijze zoals in Jepara

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kipfilet
150 gr garnalen
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
250 ml santen asli
2 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
1 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
2 eet olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm jahe
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
4 rode lomboks
1 theel trassi bakar
 
Taburan:
garnering:
2 eieren
2 stengels selderij
2 stengels bieslook
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Hak de selderij en de bieslook fijn en verdeel de eieren in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jerut purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip en de garnalen toe en bak deze voor 3 minuten. Dan de bouillon toevoegen en breng het aan de kook. De santen, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Strooi de bieslook en de selderij erover en serveer de ei erbij.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37900412