banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Laksa Jepara
laksa op de wijze zoals in Jepara

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kipfilet
150 gr garnalen
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
250 ml santen asli
2 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
1 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
2 eet olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm jahe
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
4 rode lomboks
1 theel trassi bakar
 
Taburan:
garnering:
2 eieren
2 stengels selderij
2 stengels bieslook
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Hak de selderij en de bieslook fijn en verdeel de eieren in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jerut purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip en de garnalen toe en bak deze voor 3 minuten. Dan de bouillon toevoegen en breng het aan de kook. De santen, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Strooi de bieslook en de selderij erover en serveer de ei erbij.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252681