Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Laksa Jepara - laksa op de wijze zoals in Jepara

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Laksa Jepara
laksa op de wijze zoals in Jepara

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kipfilet
150 gr garnalen
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
250 ml santen asli
2 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
1 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
2 eet olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm jahe
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
4 rode lomboks
1 theel trassi bakar
 
Taburan:
garnering:
2 eieren
2 stengels selderij
2 stengels bieslook
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Hak de selderij en de bieslook fijn en verdeel de eieren in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jerut purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip en de garnalen toe en bak deze voor 3 minuten. Dan de bouillon toevoegen en breng het aan de kook. De santen, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Strooi de bieslook en de selderij erover en serveer de ei erbij.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935286