Laksa Jepara
laksa op de wijze zoals in Jepara
Bahan-bahan:ingrediënten:
1 kipfilet
150 gr garnalen
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
250 ml santen asli
2 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
1 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
2 eet olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm jahe
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
4 rode lomboks
1 theel trassi bakar
Taburan:
garnering:
2 eieren
2 stengels selderij
2 stengels bieslook
Cara membuat:
bereiding:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Hak de selderij en de bieslook fijn en verdeel de eieren in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jerut purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip en de garnalen toe en bak deze voor 3 minuten. Dan de bouillon toevoegen en breng het aan de kook. De santen, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Strooi de bieslook en de selderij erover en serveer de ei erbij.