zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Acar Lombok - atjar van spaanse pepers
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Kra Dook Nu Yang - Geroosterde ribbetjes
- Asinan keluak - Zoetzuur van kluwek
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Sambal Matang Rebon - pittige sambal met gedroogd vis
- Gyeranjjim - eiergerecht (banchan)
- Gulai Kepala Ikan - curry van vissenkop
Gule Telor - Eieren in een pittige saus


Gule Telor
Eieren in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
1 serehstengel
3 salam blaadjes
1 theel palmsuiker
1 theel asem
3 steranijs
1 theel peper
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
4 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm jahe
5 cm kunyit
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel kardemon
1/2 theel anijs zaad
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook hierin de eieren voor 8-9 minuten. Giet de eieren af en laat deze afkoelen en pel de eieren daarna. Wrijf of maal de ingedriënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en bak de eieren goudbruin en schep deze eruit. Voeg dan de boemboe, de sereh en het salam blad toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de palmsuiker, de asem, de steranijs, de peper en de santen toevoegen en het geheel zachtjes 10 minuten laten sudderen. Snijd de eieren in de lengte doormidden en giet de saus erover en serveer.
Eieren in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
1 serehstengel
3 salam blaadjes
1 theel palmsuiker
1 theel asem
3 steranijs
1 theel peper
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
4 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm jahe
5 cm kunyit
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel kardemon
1/2 theel anijs zaad
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook hierin de eieren voor 8-9 minuten. Giet de eieren af en laat deze afkoelen en pel de eieren daarna. Wrijf of maal de ingedriënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en bak de eieren goudbruin en schep deze eruit. Voeg dan de boemboe, de sereh en het salam blad toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de palmsuiker, de asem, de steranijs, de peper en de santen toevoegen en het geheel zachtjes 10 minuten laten sudderen. Snijd de eieren in de lengte doormidden en giet de saus erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.