logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gule Telor
Eieren in een pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
1 serehstengel
3 salam blaadjes
1 theel palmsuiker
1 theel asem
3 steranijs
1 theel peper
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
4 eetl olie
water

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm jahe
5 cm kunyit
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel kardemon
1/2 theel anijs zaad
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook hierin de eieren voor 8-9 minuten. Giet de eieren af en laat deze afkoelen en pel de eieren daarna. Wrijf of maal de ingedriënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en bak de eieren goudbruin en schep deze eruit. Voeg dan de boemboe, de sereh en het salam blad toe en  bak dit voor 3 minuten. Dan de palmsuiker, de asem, de steranijs, de peper en de santen toevoegen en het geheel zachtjes 10 minuten laten sudderen. Snijd de eieren in de lengte doormidden en giet de saus erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 47 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392271