Gule Telor
Eieren in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
1 serehstengel
3 salam blaadjes
1 theel palmsuiker
1 theel asem
3 steranijs
1 theel peper
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
4 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm jahe
5 cm kunyit
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel kardemon
1/2 theel anijs zaad
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook hierin de eieren voor 8-9 minuten. Giet de eieren af en laat deze afkoelen en pel de eieren daarna. Wrijf of maal de ingedriënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en bak de eieren goudbruin en schep deze eruit. Voeg dan de boemboe, de sereh en het salam blad toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de palmsuiker, de asem, de steranijs, de peper en de santen toevoegen en het geheel zachtjes 10 minuten laten sudderen. Snijd de eieren in de lengte doormidden en giet de saus erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang pelalah - Pittig gebakken grote garnalen
- Ayam Sumba - kip uit Sumba
- Asam Padeh - gestoofde vis
- Ayam smoor Jawa - gestoofde Javaanse kip
- Bebek Rawa - geroosterde eend met ananas en sambal
- Malbi daging sapi - rundvlees in een kruidige saus
- Nila Goreng Sambal Pelecing - gebakken tilapia met een kruidige sambal
- Kerrie Benggala Ayam
- Kha Mu - varkensschenkel met laos
- Sawi Putih Tumis Taosi - gestoofde kool met kip en taosi
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...