Gepocheerde eendeneieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 sjalotten
2 groene lomboks
1 rode lombok
6 cm kunyit (kurkuma)
325 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
5 eendeneieren
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kunyit en rasp deze vervolgens. Dan het vocht uitdrukken en zeven. Snijd de lomboks in reepjes en de sjalotten in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hier doorheen het kunytisap, de lomboks, het zout en de sjalotten en laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven. Dan voorzichtig de eieren in de wok/wadjan breken en pocheer de eieren voor 10 minuten. Schep de eieren er daarna uit. Laat de saus indikken en giet de saus daarna over de eieren. .
ingrediënten:
3 sjalotten
2 groene lomboks
1 rode lombok
6 cm kunyit (kurkuma)
325 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
5 eendeneieren
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kunyit en rasp deze vervolgens. Dan het vocht uitdrukken en zeven. Snijd de lomboks in reepjes en de sjalotten in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hier doorheen het kunytisap, de lomboks, het zout en de sjalotten en laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven. Dan voorzichtig de eieren in de wok/wadjan breken en pocheer de eieren voor 10 minuten. Schep de eieren er daarna uit. Laat de saus indikken en giet de saus daarna over de eieren. .