in kokosmelk gestoofde eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
7 eieren, hardgekookt
750 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 honje/kecombrang
1 asam kandis
1/2 theel zout
1 theel palsmuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 eetl tauco
Cara membuat:
bereiding:
Pel de eieren. Verhit in een pan voldoende olie en bak de eieren rondom bruin en zet apart. Snijd de kecombrang in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng het al roerend aan de kook. Dan de eieren, de kecombrang, de asam kandis, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Kook het geheel daarna verder op laag vuur totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt.