zoeken
Recente reacties

23 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Sate Kambing Solo Sambal Kecap - sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus
- Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Sate printil bakar - sate van gekruide gehaktballetjes
- Sambal galak - rode sambal met tomaat
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Abon Sapi
Gulai Telur Padang - eieren gestoofd in pittige kokosmelk saus


Gulai Telur Padang
eieren gestoofd in pittige kokosmelk saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 eieren, hardgekookt
2 sereh stengels
3 salamblaadjes
5 jeruk purut blaadjes
250 ml kokosmelk
250 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
7 rode rawits
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm laos
2 kemiri noten
3 cm kunyit
1/2 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de gepelde eieren goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sereh in stukken.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de salam, de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Dan de eieren toevoegen en laat het voor 15 minuten zachtjes koken totdat de saus is ingedikt. Verwijder de bladeren en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.