Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gulai Telur Kemangi - in gekruide kokosmelk gepocheerde eieren

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Telur Kemangi
in gekruide kokosmelk gepocheerde eieren

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
600 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
6 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1/2 kunyit blad
10 rode rawits
25 gr kemangi
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm kunyit
1 theel peper
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. voeg dan het kunyit blad, de jeruk purut, de serai, de lengkuas en de rawits toe en bak dit al roerend voor een paar minuten.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng het al roeren daan de kook. Breek voorzichtig een ei boven de pan en voeg het toe. Wanner het ei stolt dan telkens een nieuw ei toevoegen. Dan de kemangi toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257167