zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Sere Tabiah - pepers in olie
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Gule Ikan Bali - viscurry op balinese wijze
- Sambal Lado Hijau 2 - Sambal van groene lomboks
- Miang Kham
- Ayam Kecap Jahe - gebakken kip in een saus van kecap en jahe
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Sayur Menir 3 - Sajoer van spinazie en mais
- Sambal Tomat
- Sponscake - luchtige cake
Gulai Telur Kemangi - in gekruide kokosmelk gepocheerde eieren


Gulai Telur Kemangi
in gekruide kokosmelk gepocheerde eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
600 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
6 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1/2 kunyit blad
10 rode rawits
25 gr kemangi
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm kunyit
1 theel peper
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. voeg dan het kunyit blad, de jeruk purut, de serai, de lengkuas en de rawits toe en bak dit al roerend voor een paar minuten.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng het al roeren daan de kook. Breek voorzichtig een ei boven de pan en voeg het toe. Wanner het ei stolt dan telkens een nieuw ei toevoegen. Dan de kemangi toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.
in gekruide kokosmelk gepocheerde eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
600 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
6 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1/2 kunyit blad
10 rode rawits
25 gr kemangi
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm kunyit
1 theel peper
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. voeg dan het kunyit blad, de jeruk purut, de serai, de lengkuas en de rawits toe en bak dit al roerend voor een paar minuten.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng het al roeren daan de kook. Breek voorzichtig een ei boven de pan en voeg het toe. Wanner het ei stolt dan telkens een nieuw ei toevoegen. Dan de kemangi toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.