rendang uit Minahasa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
3 salam blad
1 kunyit blad
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
500 ml water
4 eetl arachide olie
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
3 cm gember
2 cm kunyit (kurkuma)
5 teentjes knoflook
6 kemirinoten
20 rode lomboks
1 eetl zout
6 sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in plakken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en het kunyit blad toe en bak dit nog3 minuten verder. Vervolgens het vlees toevoegen en dit rondom dichtschroeien. Dan het water toevoegen en als de saus wat dik is geworden vervolgens de kokosmelk toevoegen. Het geheel 75 minuten zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en aan het vlees kleeft.
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
3 salam blad
1 kunyit blad
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
500 ml water
4 eetl arachide olie
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
3 cm gember
2 cm kunyit (kurkuma)
5 teentjes knoflook
6 kemirinoten
20 rode lomboks
1 eetl zout
6 sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in plakken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en het kunyit blad toe en bak dit nog3 minuten verder. Vervolgens het vlees toevoegen en dit rondom dichtschroeien. Dan het water toevoegen en als de saus wat dik is geworden vervolgens de kokosmelk toevoegen. Het geheel 75 minuten zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en aan het vlees kleeft.