logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Randang
rendang uit Minahasa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
3 salam blad
1 kunyit blad
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
500 ml water
4 eetl arachide olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
3 cm gember
2 cm kunyit (kurkuma)
5 teentjes knoflook
6 kemirinoten
20 rode lomboks
1 eetl zout
6 sjalotten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in plakken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en het kunyit blad toe en bak dit nog3 minuten verder. Vervolgens het vlees toevoegen en dit rondom dichtschroeien. Dan het water toevoegen en als de saus wat dik is geworden vervolgens de kokosmelk toevoegen. Het geheel 75 minuten zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en aan het vlees kleeft.

Add comment

Submit

who is online

We have 78 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420632