Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Randang - rendang uit Minahasa

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Randang
rendang uit Minahasa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
3 salam blad
1 kunyit blad
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
500 ml water
4 eetl arachide olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
3 cm gember
2 cm kunyit (kurkuma)
5 teentjes knoflook
6 kemirinoten
20 rode lomboks
1 eetl zout
6 sjalotten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in plakken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en het kunyit blad toe en bak dit nog3 minuten verder. Vervolgens het vlees toevoegen en dit rondom dichtschroeien. Dan het water toevoegen en als de saus wat dik is geworden vervolgens de kokosmelk toevoegen. Het geheel 75 minuten zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en aan het vlees kleeft.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248596