banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Kudus
Kippensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenbout van ca. 1/2 kg
4 cm laos
1000 ml water
4 jeruk purut blaadjes
50 gr taugé
1 takje selderie
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
5 kemirinootjes
3 eetl. olie
1 theel suiker
zout naar smaak
1/2 theel, witte peper

Taburan:
garnering:
1 limoen (sap)
1 theel, ketjap manis
1 eetl. bawang goreng (gefruite uitjes)

Cara Membuat:
bereiding:
Breng het water aan de koook met de kip, de laos en de jeruk purut en laat dit 45 minuten zachtjes stoven. Schep de kip uit de pan en snijd het vlees in dunne sliertjes.
Snijd de sjalotten en de knofllok in dunnen plakjes. Rooster de gember boven een houtkoolvuurtje en wrijf of maal dit samen met de kemiri fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de gember/kemiri pasta voor 3 minuten en voeg dat dan samen met zout naar smaak en de suiker bij de bouillon. Even weer aan de kook brengen.
Blancheer de taugé en snijd de selderij fijn. Verdeel in soepkommen de taugé, de kip en de selderij en giet hierover de bouillon. Besprenkel met de ketjap en de limoensap en bestrooi met bawang goreng.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 96 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36616563