1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Kudus
Kippensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenbout van ca. 1/2 kg
4 cm laos
1000 ml water
4 jeruk purut blaadjes
50 gr taugé
1 takje selderie
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
5 kemirinootjes
3 eetl. olie
1 theel suiker
zout naar smaak
1/2 theel, witte peper

Taburan:
garnering:
1 limoen (sap)
1 theel, ketjap manis
1 eetl. bawang goreng (gefruite uitjes)

Cara Membuat:
bereiding:
Breng het water aan de koook met de kip, de laos en de jeruk purut en laat dit 45 minuten zachtjes stoven. Schep de kip uit de pan en snijd het vlees in dunne sliertjes.
Snijd de sjalotten en de knofllok in dunnen plakjes. Rooster de gember boven een houtkoolvuurtje en wrijf of maal dit samen met de kemiri fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de gember/kemiri pasta voor 3 minuten en voeg dat dan samen met zout naar smaak en de suiker bij de bouillon. Even weer aan de kook brengen.
Blancheer de taugé en snijd de selderij fijn. Verdeel in soepkommen de taugé, de kip en de selderij en giet hierover de bouillon. Besprenkel met de ketjap en de limoensap en bestrooi met bawang goreng.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35764404