Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Soto Kudus - Kippensoep

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Soto Kudus
Kippensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenbout van ca. 1/2 kg
4 cm laos
1000 ml water
4 jeruk purut blaadjes
50 gr taugé
1 takje selderie
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
5 kemirinootjes
3 eetl. olie
1 theel suiker
zout naar smaak
1/2 theel, witte peper

Taburan:
garnering:
1 limoen (sap)
1 theel, ketjap manis
1 eetl. bawang goreng (gefruite uitjes)

Cara Membuat:
bereiding:
Breng het water aan de koook met de kip, de laos en de jeruk purut en laat dit 45 minuten zachtjes stoven. Schep de kip uit de pan en snijd het vlees in dunne sliertjes.
Snijd de sjalotten en de knofllok in dunnen plakjes. Rooster de gember boven een houtkoolvuurtje en wrijf of maal dit samen met de kemiri fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de gember/kemiri pasta voor 3 minuten en voeg dat dan samen met zout naar smaak en de suiker bij de bouillon. Even weer aan de kook brengen.
Blancheer de taugé en snijd de selderij fijn. Verdeel in soepkommen de taugé, de kip en de selderij en giet hierover de bouillon. Besprenkel met de ketjap en de limoensap en bestrooi met bawang goreng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017735