banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Kudus
Kippensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenbout van ca. 1/2 kg
4 cm laos
1000 ml water
4 jeruk purut blaadjes
50 gr taugé
1 takje selderie
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
5 kemirinootjes
3 eetl. olie
1 theel suiker
zout naar smaak
1/2 theel, witte peper

Taburan:
garnering:
1 limoen (sap)
1 theel, ketjap manis
1 eetl. bawang goreng (gefruite uitjes)

Cara Membuat:
bereiding:
Breng het water aan de koook met de kip, de laos en de jeruk purut en laat dit 45 minuten zachtjes stoven. Schep de kip uit de pan en snijd het vlees in dunne sliertjes.
Snijd de sjalotten en de knofllok in dunnen plakjes. Rooster de gember boven een houtkoolvuurtje en wrijf of maal dit samen met de kemiri fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de gember/kemiri pasta voor 3 minuten en voeg dat dan samen met zout naar smaak en de suiker bij de bouillon. Even weer aan de kook brengen.
Blancheer de taugé en snijd de selderij fijn. Verdeel in soepkommen de taugé, de kip en de selderij en giet hierover de bouillon. Besprenkel met de ketjap en de limoensap en bestrooi met bawang goreng.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252471