zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Rendang - rendang van rundvlees
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Nasi Terong - nasi goreng met aubergine
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Sangkaya Fak Thong - dessert van pompoen
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Soto kedu - kruidige vleessoep


Soto kedu
kruidige vleessoep
kruidige vleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml water
275 gr lamsvlees,
250 gr kool in fijne slierten,
250 gr taugé,
1/4 plak tempeh, in dobbelsteentjes,
1 grote tomaat in stukjes gesneden;
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar,
1 theel laos,
1/2 theel jahe/djahé
1 theel gula jawa
2 salamblaadjes,
peper en zout naar smaak
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en kook dit zachtjes met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en voeg dit toe aan de bouillon. Na 30 minuten de tempé toevoegen en de kool, tomaat en de taugé toevoegen als het vlees gaar is, dan nog 2 minuten stoven.
ingrediënten:
1000 ml water
275 gr lamsvlees,
250 gr kool in fijne slierten,
250 gr taugé,
1/4 plak tempeh, in dobbelsteentjes,
1 grote tomaat in stukjes gesneden;
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar,
1 theel laos,
1/2 theel jahe/djahé
1 theel gula jawa
2 salamblaadjes,
peper en zout naar smaak
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en kook dit zachtjes met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en voeg dit toe aan de bouillon. Na 30 minuten de tempé toevoegen en de kool, tomaat en de taugé toevoegen als het vlees gaar is, dan nog 2 minuten stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.