Balinese serundeng
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl. olie
6 cm laos
5 salam blad
1/2 theel. ketumbar
1 theel. trassi bakar
150 gr geraspte kokos
3 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. suiker
50 g gebrande pinda 's
1 theel. zout
Cara membuat:
Wrijf of maal de kunyit fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de laos fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de trassi, de ketumbar, de lao en het salam blad toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de kunyit, de suiker, de pinda's, het zout en de kokos toevoegen en het geheel onder voortdurend omscheppen voor 5 minuten bakken totdat de kokos goudbruin is geworden. Serveer afgekoeld.
ingrediënten:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl. olie
6 cm laos
5 salam blad
1/2 theel. ketumbar
1 theel. trassi bakar
150 gr geraspte kokos
3 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. suiker
50 g gebrande pinda 's
1 theel. zout
Cara membuat:
Wrijf of maal de kunyit fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de laos fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de trassi, de ketumbar, de lao en het salam blad toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de kunyit, de suiker, de pinda's, het zout en de kokos toevoegen en het geheel onder voortdurend omscheppen voor 5 minuten bakken totdat de kokos goudbruin is geworden. Serveer afgekoeld.