logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Saur 2
Balinese serundeng
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl. olie
6 cm laos
5 salam blad
1/2 theel. ketumbar
1 theel. trassi bakar
150 gr geraspte kokos
3 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. suiker
50 g gebrande pinda 's
1 theel. zout

Cara membuat:
Wrijf of maal de kunyit fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de laos fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de trassi, de ketumbar, de lao en het salam blad toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de kunyit, de suiker, de pinda's, het zout en de kokos toevoegen en het geheel onder voortdurend omscheppen voor 5 minuten bakken totdat de kokos goudbruin is geworden. Serveer afgekoeld.

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180459