Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Saur 2 - Balinese serundeng

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Saur 2
Balinese serundeng
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl. olie
6 cm laos
5 salam blad
1/2 theel. ketumbar
1 theel. trassi bakar
150 gr geraspte kokos
3 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. suiker
50 g gebrande pinda 's
1 theel. zout

Cara membuat:
Wrijf of maal de kunyit fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de laos fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de trassi, de ketumbar, de lao en het salam blad toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de kunyit, de suiker, de pinda's, het zout en de kokos toevoegen en het geheel onder voortdurend omscheppen voor 5 minuten bakken totdat de kokos goudbruin is geworden. Serveer afgekoeld.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 191 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100365