gebakken kokos met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr gereapte kokos
1 teentje knoflook
1 sjalot
6 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel trassi
1/2 eetl jinten
1 rode rawit
1/2 eetl geraspte palmsuiker
1/2 theel zout
1 theel asem
1 eetl water
50 gr pinda's
1 eetl olie
Cara membuat:
Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Wrijf of maal de laos, de ketumbar, de trassi, de jinten, de rawit en het zout fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de pasta toe en bak dit 1 minuut. Dan het asemwater toevoegen en de massa droogbakken. Vervolgens de kokos toevoegen en het geheel lichtbruin bakken. Dan laten afkoelen en de pinda's erdoor mengen.
ingrediënten:
125 gr gereapte kokos
1 teentje knoflook
1 sjalot
6 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel trassi
1/2 eetl jinten
1 rode rawit
1/2 eetl geraspte palmsuiker
1/2 theel zout
1 theel asem
1 eetl water
50 gr pinda's
1 eetl olie
Cara membuat:
Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Wrijf of maal de laos, de ketumbar, de trassi, de jinten, de rawit en het zout fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de pasta toe en bak dit 1 minuut. Dan het asemwater toevoegen en de massa droogbakken. Vervolgens de kokos toevoegen en het geheel lichtbruin bakken. Dan laten afkoelen en de pinda's erdoor mengen.