zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sop Kimlo - garnalen-vlees soep
- Sambal goreng buncis - boontjes
- Moegalgal
- Kalio udang - Kalio van gamba's
- Asem-Asem Babat - gestoofde rumen in frisse saus
- Ayam Kodok
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Ayam Kecap Padang - gebakken kip met gekruide kecap
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Gulai Pagar Puri - stoofpot van lamsvlees en aubergine
Serundeng 1 - gebakken kokos met pinda's


Serundeng 1
gebakken kokos met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr gereapte kokos
1 teentje knoflook
1 sjalot
6 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel trassi
1/2 eetl jinten
1 rode rawit
1/2 eetl geraspte palmsuiker
1/2 theel zout
1 theel asem
1 eetl water
50 gr pinda's
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Wrijf of maal de laos, de ketumbar, de trassi, de jinten, de rawit en het zout fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de pasta toe en bak dit 1 minuut. Dan het asemwater en de palmsuiker toevoegen en de massa droogbakken. Vervolgens de kokos toevoegen en het geheel lichtbruin bakken. Dan laten afkoelen en de pinda's erdoor mengen.
gebakken kokos met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr gereapte kokos
1 teentje knoflook
1 sjalot
6 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel trassi
1/2 eetl jinten
1 rode rawit
1/2 eetl geraspte palmsuiker
1/2 theel zout
1 theel asem
1 eetl water
50 gr pinda's
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Wrijf of maal de laos, de ketumbar, de trassi, de jinten, de rawit en het zout fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de pasta toe en bak dit 1 minuut. Dan het asemwater en de palmsuiker toevoegen en de massa droogbakken. Vervolgens de kokos toevoegen en het geheel lichtbruin bakken. Dan laten afkoelen en de pinda's erdoor mengen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.