logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Serundeng 1
gebakken kokos met pinda's

Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr gereapte kokos
1 teentje knoflook
1 sjalot
6 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel trassi
1/2 eetl jinten
1 rode rawit
1/2 eetl geraspte palmsuiker
1/2 theel zout
1 theel asem
1 eetl water
50 gr pinda's
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Wrijf of maal de laos, de ketumbar, de trassi, de jinten, de rawit en het zout fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de pasta toe en bak dit 1 minuut. Dan het asemwater en de palmsuiker toevoegen en de massa droogbakken. Vervolgens de kokos toevoegen en het geheel lichtbruin bakken. Dan laten afkoelen en de pinda's erdoor mengen.

Add comment

Submit

who is online

We have 176 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139960