zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees
- Sayur Asam-Asam Santan - in kokosmelk gestoofde groente
- Sop Kambing Tanah Abang - kruidige soep met lamsvlees
- Kekian Udang - gebakken garnalenballetjes
- Ayam Goreng Lengkuas - droog gestoofde gebakken gekruide kip
- Nasi Betawi
- Kare Domba
- Ayam Parape - stukjes gebakken kip
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Udang Nenas - Garnalen met ananas
Sateh bumbu rujak - saté boemboe roedjak


Sateh bumbu rujak
saté boemboe roedjak
saté boemboe roedjak
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr rundvlees
100 ml kokosmelk
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
2 kemirienoten
3 rode lomboks
1/2 theel trassi
1 theel asem
zout naar smaak
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de kokosmelk. Snijd het vlees in stukjes en meng dit met de boemboe en laat dit 2 uur marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster het boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar. Besprenkel regelmatig met de saus.
ingrediënten:
450 gr rundvlees
100 ml kokosmelk
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
2 kemirienoten
3 rode lomboks
1/2 theel trassi
1 theel asem
zout naar smaak
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de kokosmelk. Snijd het vlees in stukjes en meng dit met de boemboe en laat dit 2 uur marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster het boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar. Besprenkel regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.