gele saté
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr runderlever
250 gr vlees naar keuze
200 ml kokosmelk
Haluskan:
boemboe:
2 kemirienoten
1 theel ketumbar
5 sjalotten
1 ui
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel asam
1 theel suiker
zout naar smaak
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de lever in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit lichtjes indikken. Haal de wok/wadjan van het vuur en meng als het wat afgekoeld is hierdoor het vlees. Laat het vlees tenminste 2,5 uur marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster het boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.
ingrediënten:
150 gr runderlever
250 gr vlees naar keuze
200 ml kokosmelk
Haluskan:
boemboe:
2 kemirienoten
1 theel ketumbar
5 sjalotten
1 ui
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel asam
1 theel suiker
zout naar smaak
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de lever in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit lichtjes indikken. Haal de wok/wadjan van het vuur en meng als het wat afgekoeld is hierdoor het vlees. Laat het vlees tenminste 2,5 uur marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster het boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.