logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sateh bumbu kuning 2
gele saté
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
8 satéstokjes
2 eetl olie
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 lomboks
3 kemiries
1 theel trassi
1/2 theel ketumbar
2 theel koenirpoeder
1 mespuntje laos
1 theel asem
1 theel gula jawa
1 theel zout

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pata. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit lichtjes indikken. Haal de wok/wadjan van het vuur en meng hierdoor het vlees. Laat het vlees tenminste 2,5 uur marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster het boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 87 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176731