gele saté
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
8 satéstokjes
2 eetl olie
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 lomboks
3 kemiries
1 theel trassi
1/2 theel ketumbar
2 theel koenirpoeder
1 mespuntje laos
1 theel asem
1 theel gula jawa
1 theel zout
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pata. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit lichtjes indikken. Haal de wok/wadjan van het vuur en meng hierdoor het vlees. Laat het vlees tenminste 2,5 uur marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster het boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
8 satéstokjes
2 eetl olie
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 lomboks
3 kemiries
1 theel trassi
1/2 theel ketumbar
2 theel koenirpoeder
1 mespuntje laos
1 theel asem
1 theel gula jawa
1 theel zout
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pata. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit lichtjes indikken. Haal de wok/wadjan van het vuur en meng hierdoor het vlees. Laat het vlees tenminste 2,5 uur marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster het boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.