zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Belawar - Sumbanese geroosterde kip met kokos
- Ayam Setan - duivelse kip
- Pad Phuj Tong - geroerbakte pompoen
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli
- Ayam Opor 2 - Kip in kokosmelksaus
Ayam smoor Jawa - gestoofde Javaanse kip


Ayam smoor Jawa
gestoofde Javaanse kip
gestoofde Javaanse kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip of 4 bouten
2 eetl asem
3 eetl olie
2 rode lomboks
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm laos
zout naar smaak
2 theel ketjap manis
1 limoen (sap)
150 ml water
Cara Membuat:
bereiding;
Smeer de bouten of de kip in met de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees bruin en knapperig. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos en zout naar smaak fijn tot een pasta. Voeg de pasta bij de kip met de ketjap, de limoensap en het water. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
ingrediënten:
1 kip of 4 bouten
2 eetl asem
3 eetl olie
2 rode lomboks
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm laos
zout naar smaak
2 theel ketjap manis
1 limoen (sap)
150 ml water
Cara Membuat:
bereiding;
Smeer de bouten of de kip in met de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees bruin en knapperig. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos en zout naar smaak fijn tot een pasta. Voeg de pasta bij de kip met de ketjap, de limoensap en het water. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.