Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Sumba - kip uit Sumba

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Sumba
kip uit Sumba
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 eetl azijn
4 eetl ketjap manis
2 teentje knoflook
3 stemgember
3 theel sambal manis (zie recept)
1 theel gula jawa
450 ml water
olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
12 sjalotjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vieren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan en laat het uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en fruit deze in de olie voor 3 minuten. Voeg dan de azijn, de ketjap, de stemgember, de sambal, het water en de palmsuiker toe. Als het kookt de kip toevoegen en het geheel in 1 uur zachtjes gaar stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 199 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930509