kip uit Sumba
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 eetl azijn
4 eetl ketjap manis
2 teentje knoflook
3 stemgember
3 theel sambal manis (zie recept)
1 theel gula jawa
450 ml water
olie
Haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
12 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vieren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan en laat het uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en fruit deze in de olie voor 3 minuten. Voeg dan de azijn, de ketjap, de stemgember, de sambal, het water en de palmsuiker toe. Als het kookt de kip toevoegen en het geheel in 1 uur zachtjes gaar stoven.
ingrediënten:
1 kip
4 eetl azijn
4 eetl ketjap manis
2 teentje knoflook
3 stemgember
3 theel sambal manis (zie recept)
1 theel gula jawa
450 ml water
olie
Haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
12 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vieren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan en laat het uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en fruit deze in de olie voor 3 minuten. Voeg dan de azijn, de ketjap, de stemgember, de sambal, het water en de palmsuiker toe. Als het kookt de kip toevoegen en het geheel in 1 uur zachtjes gaar stoven.