banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 23 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Sumba
kip uit Sumba
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 eetl azijn
4 eetl ketjap manis
2 teentje knoflook
3 stemgember
3 theel sambal manis (zie recept)
1 theel gula jawa
450 ml water
olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
12 sjalotjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vieren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan en laat het uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en fruit deze in de olie voor 3 minuten. Voeg dan de azijn, de ketjap, de stemgember, de sambal, het water en de palmsuiker toe. Als het kookt de kip toevoegen en het geheel in 1 uur zachtjes gaar stoven.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335580