zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Tenggiro Peu Aweuh - vis gestoofd met kerrieblad
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dadar Telur Kacang Tanah - gekruide omelet met pinda's
- Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
- Bebotok Daging - gestoomd gekruid gehakt
- Bakwan Udang - gekruide garnalen koekjes
- Pindang Cuwe Balut Sambal - pittig gekruide vis
Soto Ayam Lobak - eenvoudige kippensoep met knolraap


Soto Ayam Lobak
eenvoudige kippensoep met knolraap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
2000 ml kippenbouillon (zie recept)
6 teentjes knoflook
3 sereh stengels
3 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
100 gr knolraap / daikon
1/2 theel zout
1 bosuitjes
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
100 gr gebakken sojabonen
2 stengels bleekselderij
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken, de bosui fijn en hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij fijn en de knolraap in stukjes. Verhit in een pan de bouillon en kook de kip vrijwel gaar. Voeg dan de knoflook, de sereh, de jeruk purut en de jahe toe en kook dit voor 3 minuten. Dan de knolraap toevoegen en kook deze gaar. Dan het zout, de peper en de bosui toevoegen en roer alles goed door. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer de gebakken sojabonen en de bleekselderij erbij.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.