atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/4 fijngesneden witte of spitskool
150 gr taugé
2 rode lomboks, julliene gesneden
5 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 theell ketoembar
zout en nootmuskaat naar smaak
60 ml azijn
3 theel koenjit
wat fijngesneden prei
10 takjes fijngesneden selderij
150 gr julliene gesneden wortelen
6 kemirienoten, fijngestampt
1 theel trassie
olie
ingrediënten:
1/4 fijngesneden witte of spitskool
150 gr taugé
2 rode lomboks, julliene gesneden
5 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 theell ketoembar
zout en nootmuskaat naar smaak
60 ml azijn
3 theel koenjit
wat fijngesneden prei
10 takjes fijngesneden selderij
150 gr julliene gesneden wortelen
6 kemirienoten, fijngestampt
1 theel trassie
olie
Cara membuat:
bereiding
Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lombok, de trassie, de kemiries en de koenjit. Voeg dan de kool, de fijngesneden prei en de selderij toe. Dan zout naar smaak toeveegen tesamen met de ketoembar en de nootmuskaat. Vervolgens de azijn bijgieten en dit alles nog 10 minuten zachtjes laten sudderen. Op het laatst de taugé bijvoegen en goed erdoor heen roeren.
bereiding
Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lombok, de trassie, de kemiries en de koenjit. Voeg dan de kool, de fijngesneden prei en de selderij toe. Dan zout naar smaak toeveegen tesamen met de ketoembar en de nootmuskaat. Vervolgens de azijn bijgieten en dit alles nog 10 minuten zachtjes laten sudderen. Op het laatst de taugé bijvoegen en goed erdoor heen roeren.