banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Gule Padang - Gestoofd rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gule Padang
Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr rundvlees
7 rode lomboks
7 rawits
3 serehstengels, gekneusd
1 kunyit blad (kurkuma)
3 jeruk purutblad
1500 ml water
3 asam kandis
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de lomboks en de rawits fijn tot een pasta. Vul een wok/wadjan met eerst de lomboks/rawits pasta en daarop de sereh, dan het kunyit blad, dan de jeruk purut en dan de boemboe. Als laatste het vlees erop leggen en voorzichtig het water toevoegen. Het vlees moet net onder liggen. Het geheel in 2 uur zachtjes gaar stoven. Dan de asem kandis en het zout toevoegen en het geheel vervolgens nog 10 minuten laten sudderen. Snijd het gestoofde vlees in plakjes en serveer het met de kruidige saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38886426