Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr rundvlees
7 rode lomboks
7 rawits
3 serehstengels, gekneusd
1 kunyit blad (kurkuma)
3 jeruk purutblad
1500 ml water
3 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de lomboks en de rawits fijn tot een pasta. Vul een wok/wadjan met eerst de lomboks/rawits pasta en daarop de sereh, dan het kunyit blad, dan de jeruk purut en dan de boemboe. Als laatste het vlees erop leggen en voorzichtig het water toevoegen. Het vlees moet net onder liggen. Het geheel in 2 uur zachtjes gaar stoven. Dan de asem kandis en het zout toevoegen en het geheel vervolgens nog 10 minuten laten sudderen. Snijd het gestoofde vlees in plakjes en serveer het met de kruidige saus.
ingrediënten:
2000 gr rundvlees
7 rode lomboks
7 rawits
3 serehstengels, gekneusd
1 kunyit blad (kurkuma)
3 jeruk purutblad
1500 ml water
3 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de lomboks en de rawits fijn tot een pasta. Vul een wok/wadjan met eerst de lomboks/rawits pasta en daarop de sereh, dan het kunyit blad, dan de jeruk purut en dan de boemboe. Als laatste het vlees erop leggen en voorzichtig het water toevoegen. Het vlees moet net onder liggen. Het geheel in 2 uur zachtjes gaar stoven. Dan de asem kandis en het zout toevoegen en het geheel vervolgens nog 10 minuten laten sudderen. Snijd het gestoofde vlees in plakjes en serveer het met de kruidige saus.