logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lampar ayam

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
water
1 salam blad
300 ml kokosmelk
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 rode lomboks
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1 serehstengel (alleen witte deel)
3/4 eetl jinten
2 cm kencur
1 theel zout
1/2 theel peper
1 salam blad

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de kip in water vrijwel gaar. Verwijder dan het vlees van de botten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar de boemboe, het salamblad en het vlees aan toe. Kook het geheel totdat het vocht vrijwel is verdwenen. Schep de inhoud op meerdere bananenbladeren (20x20cm) en vouw deze dicht als pakketjes. Zet de uiteinden vast met prikkers en stoom daarna de pakketjes nog voor 15 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154257