zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Nasi Dagang - gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst
- Rempejek katjang - rijstemeelkoekjes met pinda's
- Ayam Kacang Bukittingga - Kip met pinda's
- Rujak rode bes
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Bubur sagu - sago pap
- Frikadel Kol Jawa - gevulde koolpakjes
- Tongseng Sapi - Rundvlees in een pittige kecap saus
- Kwetiau Goreng Sayuran - gebakken rijstmie met groenten
Lapis ayam - gebakken en gestoofde stukjes kip


Lapis ayam
gebakken en gestoofde stukjes kip
gebakken en gestoofde stukjes kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
peper en zout naar smaak
2 eetl ketjap manis
2 eieren
3 sjalotten
2 teentje knoflook
2 eetl olie
100 ml water
Bereiding:
Snijd de vlees in stukjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Meng de ketjap met het zout en peper en wrijf hiermee het vlees in. Klop de eieren op en wentel de stukjes vlees er doorheen. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit in 15 minuten bruin. Dan het water toevoegen en de kip zachtjes gaar stoven.
ingrediënten:
1 kip
peper en zout naar smaak
2 eetl ketjap manis
2 eieren
3 sjalotten
2 teentje knoflook
2 eetl olie
100 ml water
Bereiding:
Snijd de vlees in stukjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Meng de ketjap met het zout en peper en wrijf hiermee het vlees in. Klop de eieren op en wentel de stukjes vlees er doorheen. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit in 15 minuten bruin. Dan het water toevoegen en de kip zachtjes gaar stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.