Lawar Ayam (Bali)
gekruide kip met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr kip
150 gr geraspte kokos
1/2 bosje kousenband
4 jeruk purut blaadjes
6 rode rawits
2 serai/sereh/citroengras
5 cm jahe
5 cm lengkuas/laos
1 limoen, sap
3 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
5 cm kunyit
4 cm kencur
4 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
1/2 theel terasi
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de kip gaar. Schep het vlees uit de pan en trek het uit elkaar. Snijd de rawits in dunne plakjes en de kousenband in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de serai, de lengkuas, de jeruk purut en de rawits voor 5 minuten. Voeg dan de kokos en de kip toe en meng goed.
Dan de kousenband toevoegen en meng goed. Vervolgens het limoensap erdoor mengen. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Masubah - pannekoek
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Sate Tempe
- Nasi Goreng Singapore - gebakken rijst uit singapore
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Dendeng Gepuk - krokant gebakken stukje geitenvlees
- Bola Tempe Kelapa - balletjes van tempe met kokos
- Sambal Goreng Kembang - pittig gebakken bloemkool
- Perkedel Kentang - Aardappel-rundvleeskoekjes
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...