logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lawar Ayam (Bali)
gekruide kip met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr kip
150 gr geraspte kokos
1/2 bosje kousenband
4 jeruk purut blaadjes
6 rode rawits
2 serai/sereh/citroengras
5 cm jahe
5 cm lengkuas/laos
1 limoen, sap
3 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
5 cm kunyit
4 cm kencur
4 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
1/2 theel terasi
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de kip gaar. Schep het vlees uit de pan en trek het uit elkaar. Snijd de rawits in dunne plakjes en de kousenband in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de serai, de lengkuas, de jeruk purut en de rawits voor 5 minuten. Voeg dan de kokos en de kip toe en meng goed.
Dan de kousenband toevoegen en meng goed. Vervolgens het limoensap erdoor mengen. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154427