Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Leher Ayam Kuah Tuturuga
Stoofpotje van kip in kokosmelk
Bahan-bahan;
Ingrediënten:
2 eieren
250 gr kippennekjes
300 gr kipfilet
250 gr aardappelen
1 serehstengel, gekneusd
8 rawits
zout naar smaak
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 limoen (sap)
50 g soe'oen
1 pandan blad
1 kleine prei
1 takje peterselie
1 takje citroenbasilicum
1 takje munt
3 eetl. olie (kokos)

Haluskan:
Boemboe:
6 sjalotten
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Hak de kippennekken fijn en vorm hiervan kleine balletjes. Haal deze balletjes door de losgeklopte eieren en stoom deze in 5 minuten gaar. Snijd de prei en de peterselie grof en de kip in reepjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de pandan, de kip, de balletjes, de aardappelen, het zout en de rawits toe en bak dit alles voor 3 minuten.
Dan de beide kokosmelken en de prei toevoegen en het geheel 10 minuten laten sudderen. Vervolgens de peterselie, de muntblaadjes, de basilicumblaadjes, de overgebleven losgeklopte eieren, het limoensap en de soe-oen en laat dit aales nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909620