Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Leher Ayam Kuah Tuturuga
Stoofpotje van kip in kokosmelk
Bahan-bahan;
Ingrediënten:
2 eieren
250 gr kippennekjes
300 gr kipfilet
250 gr aardappelen
1 serehstengel, gekneusd
8 rawits
zout naar smaak
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 limoen (sap)
50 g soe'oen
1 pandan blad
1 kleine prei
1 takje peterselie
1 takje citroenbasilicum
1 takje munt
3 eetl. olie (kokos)

Haluskan:
Boemboe:
6 sjalotten
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Hak de kippennekken fijn en vorm hiervan kleine balletjes. Haal deze balletjes door de losgeklopte eieren en stoom deze in 5 minuten gaar. Snijd de prei en de peterselie grof en de kip in reepjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de pandan, de kip, de balletjes, de aardappelen, het zout en de rawits toe en bak dit alles voor 3 minuten.
Dan de beide kokosmelken en de prei toevoegen en het geheel 10 minuten laten sudderen. Vervolgens de peterselie, de muntblaadjes, de basilicumblaadjes, de overgebleven losgeklopte eieren, het limoensap en de soe-oen en laat dit aales nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 308 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065000