banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Leher Ayam Kuah Tuturuga
Stoofpotje van kip in kokosmelk
Bahan-bahan;
Ingrediënten:
2 eieren
250 gr kippennekjes
300 gr kipfilet
250 gr aardappelen
1 serehstengel, gekneusd
8 rawits
zout naar smaak
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 limoen (sap)
50 g soe'oen
1 pandan blad
1 kleine prei
1 takje peterselie
1 takje citroenbasilicum
1 takje munt
3 eetl. olie (kokos)

Haluskan:
Boemboe:
6 sjalotten
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Hak de kippennekken fijn en vorm hiervan kleine balletjes. Haal deze balletjes door de losgeklopte eieren en stoom deze in 5 minuten gaar. Snijd de prei en de peterselie grof en de kip in reepjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de pandan, de kip, de balletjes, de aardappelen, het zout en de rawits toe en bak dit alles voor 3 minuten.
Dan de beide kokosmelken en de prei toevoegen en het geheel 10 minuten laten sudderen. Vervolgens de peterselie, de muntblaadjes, de basilicumblaadjes, de overgebleven losgeklopte eieren, het limoensap en de soe-oen en laat dit aales nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38897494