banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Leher Ayam Kuah Tuturuga
Stoofpotje van kip in kokosmelk
Bahan-bahan;
Ingrediënten:
2 eieren
250 gr kippennekjes
300 gr kipfilet
250 gr aardappelen
1 serehstengel, gekneusd
8 rawits
zout naar smaak
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 limoen (sap)
50 g soe'oen
1 pandan blad
1 kleine prei
1 takje peterselie
1 takje citroenbasilicum
1 takje munt
3 eetl. olie (kokos)

Haluskan:
Boemboe:
6 sjalotten
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Hak de kippennekken fijn en vorm hiervan kleine balletjes. Haal deze balletjes door de losgeklopte eieren en stoom deze in 5 minuten gaar. Snijd de prei en de peterselie grof en de kip in reepjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de pandan, de kip, de balletjes, de aardappelen, het zout en de rawits toe en bak dit alles voor 3 minuten.
Dan de beide kokosmelken en de prei toevoegen en het geheel 10 minuten laten sudderen. Vervolgens de peterselie, de muntblaadjes, de basilicumblaadjes, de overgebleven losgeklopte eieren, het limoensap en de soe-oen en laat dit aales nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248745