thaise gember kip
Ingrediënten:
500 gr kipfilet
7 teentjes knoflook
9 cm jahe (gember)
300 gr shitake paddestoelen
1 ui
1 groene lombok
2 lente uitjes
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
2 eetl oestersaus
1 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl olie
Garnering:
2 rode rawits, juliene
3 cm jahe, juliene
4 takjes coriander
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes, hak de jahe en de knoflook fijn. Snijd de ui in reepjes en de shitake in stukjes. Snijd de lombok juliene. Snijd de
lenteui fijn.
Meng de kecap, de oestersaus en de vissaus tot een saus. Verhit in een wok de olie en bak hierin de gember en de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom. Dan de saus en de ui toevoegen en dit 2 minuten bakken. Vervolgens de shitake, de palmsuiker en de lombok toevoegen en dit 2 minuten bakken. Meng de lentuitjes erdoor en garneer het geheel met de rawits, de jahe en de coriander. Serveer.