zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Asinan
- Rendang Itik - rendang van eend
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
- Ayam Mentega - kip in boter bereid
- Bawang Goreng - gebakken sjalotten
- Sop Ikan masak asam kuwah - vissoep voor 2 personen
Acar Brambang - atjar ui


Acar Brambang
atjar ui
atjar ui
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr. tomaten
3 uien
3 teentjes knoflook
1 takje basilicum
4 eetl. olie
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
950 gr zilveruitjes
100 gr rozijnen
250 ml azijn
125 ml. olie
3 eetl. suiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de uien grof en de sjalotten fijn. Verhit een wok/wadjan en kook de ingrediënten voor de saus voor 30 minuten. Wrijf de ingrediënten daarna door een zeef. Meng dan alle ingrediënten in een pan en vul deze met water totdat de uien net onder staan. Kook dit voor 1 uur of totdat de uien gaar zijn. Eventueel nog wat suiker toevoegen.
ingrediënten:
400 gr. tomaten
3 uien
3 teentjes knoflook
1 takje basilicum
4 eetl. olie
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
950 gr zilveruitjes
100 gr rozijnen
250 ml azijn
125 ml. olie
3 eetl. suiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de uien grof en de sjalotten fijn. Verhit een wok/wadjan en kook de ingrediënten voor de saus voor 30 minuten. Wrijf de ingrediënten daarna door een zeef. Meng dan alle ingrediënten in een pan en vul deze met water totdat de uien net onder staan. Kook dit voor 1 uur of totdat de uien gaar zijn. Eventueel nog wat suiker toevoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.