atjar ui
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr. tomaten
3 uien
3 teentjes knoflook
1 takje basilicum
4 eetl. olie
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
950 gr zilveruitjes
100 gr rozijnen
250 ml azijn
125 ml. olie
3 eetl. suiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de uien grof en de sjalotten fijn. Verhit een wok/wadjan en kook de ingrediënten voor de saus voor 30 minuten. Wrijf de ingrediënten daarna door een zeef. Meng dan alle ingrediënten in een pan en vul deze met water totdat de uien net onder staan. Kook dit voor 1 uur of totdat de uien gaar zijn. Eventueel nog wat suiker toevoegen.
ingrediënten:
400 gr. tomaten
3 uien
3 teentjes knoflook
1 takje basilicum
4 eetl. olie
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
950 gr zilveruitjes
100 gr rozijnen
250 ml azijn
125 ml. olie
3 eetl. suiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de uien grof en de sjalotten fijn. Verhit een wok/wadjan en kook de ingrediënten voor de saus voor 30 minuten. Wrijf de ingrediënten daarna door een zeef. Meng dan alle ingrediënten in een pan en vul deze met water totdat de uien net onder staan. Kook dit voor 1 uur of totdat de uien gaar zijn. Eventueel nog wat suiker toevoegen.