zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus
- Pandan Chiffron Cake 1
- Hele - garnaaltjes met kokos
- Asinan Bogor - Zoetzuur van gemengde groenten
- Pindang Kuning
- Cah pokcoy taoge - gebakken paksoy met tahu en tauge
- Asam Padeh - gestoofde vis
Acar Buncis - atjar van sperziebonen


Acar Buncis
atjar van sperziebonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr sperziebonen / kouseband
3 cengkeh (kruidnagels)
4 zwarte pepperkorrels
1/2 theel sambal ulek (zie recept)
125 ml water
1 eetl palmsuiker
2 theel zout
125 ml azijn
Cara membuat:
bereiding:
Maak de sperziebonen schoon en zet deze rechtop in een pot. Voeg de kruidnagels, de sambal en de pepperkorrels toe. Verhit in een pan het water en voeg de suiker, het zout en de azijn toe en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen en giet het vervolgens over de sperziebonen. Sluit de pot af en laat dit minimaal 3 dagen staan voordat het gebruikt wordt.
atjar van sperziebonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr sperziebonen / kouseband
3 cengkeh (kruidnagels)
4 zwarte pepperkorrels
1/2 theel sambal ulek (zie recept)
125 ml water
1 eetl palmsuiker
2 theel zout
125 ml azijn
Cara membuat:
bereiding:
Maak de sperziebonen schoon en zet deze rechtop in een pot. Voeg de kruidnagels, de sambal en de pepperkorrels toe. Verhit in een pan het water en voeg de suiker, het zout en de azijn toe en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen en giet het vervolgens over de sperziebonen. Sluit de pot af en laat dit minimaal 3 dagen staan voordat het gebruikt wordt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.