Acar Buncis
atjar van sperziebonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr sperziebonen / kouseband
3 cengkeh (kruidnagels)
4 zwarte pepperkorrels
1/2 theel sambal ulek (zie recept)
125 ml water
1 eetl palmsuiker
2 theel zout
125 ml azijn
Cara membuat:
bereiding:
Maak de sperziebonen schoon en zet deze rechtop in een pot. Voeg de kruidnagels, de sambal en de pepperkorrels toe. Verhit in een pan het water en voeg de suiker, het zout en de azijn toe en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen en giet het vervolgens over de sperziebonen. Sluit de pot af en laat dit minimaal 3 dagen staan voordat het gebruikt wordt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tongseng Ayam Pedas - kip in een romige pittige saus
- Sateh Makasar
- Goru Belanga Sulawesi - stoofpotje van rundvlees uit Sulawesi
- Gangan udang - in kokosmelk gestoofde garnalen
- Moo Dang - geroosterd varkensvlees
- Sawi Masak Tiram - gestoofde kool met kruidige saus
- Sambal bawang 2
- Sambal Embe - sambal rawit uit Bali
- Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry
- Nasi Lemak
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...