zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sate Maranggi Purwakarta - sate van rundvlees met een komkommersaus
- Kwee bolah - koekballetjes
- Buntut Asem Pedas - ossenstaart in een kruidige licht zurige saus
- Kue pisang - bananen cakejes
- Sam Kie Tie (Peranakan) - gestoofd varkensvlees met gezouten kool
- Anyang Pakis - varentoppen met kokos
- Sambal luat
- Kolak Goreng - gebakken compôte
- Priao wan mangsawirat - Roerbakschotel van zoet-zure groenten
- Sambal goreng godok
Acar campur - atjar tjampoer - Zoetzuur van groenten


Acar campur - atjar tjampoer
Zoetzuur van groenten
Zoetzuur van groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr wortelen
1 komkommer
100 gr rebung (bamboescheuten)
150 gr kouseband
7 rawits,
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
2 eetl. witte azijn
500 ml water
3 eetl. suiker
zout
haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de wortelen, de reboeng en de komkommer julliene. Snijd de kouseband in stukjes van 3 cm en halveer de rawits in de lengte.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook alles zachtjes voor 15 minuten.
ingrediënten:
250 gr wortelen
1 komkommer
100 gr rebung (bamboescheuten)
150 gr kouseband
7 rawits,
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
2 eetl. witte azijn
500 ml water
3 eetl. suiker
zout
haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de wortelen, de reboeng en de komkommer julliene. Snijd de kouseband in stukjes van 3 cm en halveer de rawits in de lengte.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook alles zachtjes voor 15 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.