logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Acar campur - atjar tjampoer
Zoetzuur van groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr wortelen
1 komkommer
100 gr rebung (bamboescheuten)
150 gr kouseband
7 rawits,
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
2 eetl. witte azijn
500 ml water
3 eetl. suiker
zout

haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de wortelen, de reboeng en de komkommer julliene. Snijd de kouseband in stukjes van 3 cm en halveer de rawits in de lengte.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook alles zachtjes voor 15 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 138 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421443