gekruid runderhart
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr runderhart
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purut blaadjes
1 niet te groot kunyit blad
3 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta Snijd het hart in dikke plakjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar de boemboe en de overige kruiden aan toe. Als het wat is ingekookt dan het vlees toevoegen en dit zachtjes 1 uur stoven totdat het vlees gaar is en de saus ingedikt is.
ingrediënten:
950 gr runderhart
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purut blaadjes
1 niet te groot kunyit blad
3 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta Snijd het hart in dikke plakjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar de boemboe en de overige kruiden aan toe. Als het wat is ingekookt dan het vlees toevoegen en dit zachtjes 1 uur stoven totdat het vlees gaar is en de saus ingedikt is.