zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Pak Boong Fai Daeng - geroekbakte water spinazie (kangkung)
- Phat Tao-Hu Khaeng Kap Lai Phak - Gebakken tofu met broccoli en bamboeshoots
- Ayam Ati Buncis
- Tom Yum Taleh - pittige vissoep
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Dendeng Kecap - dun gesneden gebakken rundvlees met pepers
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
- Pepes ayam merah - pittig gekruide gestoomde kip
- Sambal binjai / wani
- Bebotok Daging 2
babi smoor - Varkensvlees met gemengde groente


babi smoor
Varkensvlees met gemengde groente
Varkensvlees met gemengde groente
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 Chinese champignons
150 gr geroosterd varkensvlees
1/2 bosje selderij
150 gr Chinese kool
50 gr bamboescheuten
100 gr taugé
6 peultjes
5 cm gember (jahe/djahé)
2 teentje knoflook
3 eeetl olie
1 eetl rijstwijn (of anders sherry)
100 ml kippenbouillon (zie recept)
Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de champignons in warm water en verwijder dan de harde steeltjes. Snijd het vlees in plakjes, de selderij fijn, de bamboescheuten in dunne reepjes en de kool in stukjes. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de gember voor 1 minuut. veog dan het vlees toe gevolgd door de rijstwijn. Dan de groenten toevoegen en deze 1 minuut sauteren. Dan de bouillon toevoegen en de groenten verder gaar stoven.
ingrediënten:
4 Chinese champignons
150 gr geroosterd varkensvlees
1/2 bosje selderij
150 gr Chinese kool
50 gr bamboescheuten
100 gr taugé
6 peultjes
5 cm gember (jahe/djahé)
2 teentje knoflook
3 eeetl olie
1 eetl rijstwijn (of anders sherry)
100 ml kippenbouillon (zie recept)
Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de champignons in warm water en verwijder dan de harde steeltjes. Snijd het vlees in plakjes, de selderij fijn, de bamboescheuten in dunne reepjes en de kool in stukjes. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de gember voor 1 minuut. veog dan het vlees toe gevolgd door de rijstwijn. Dan de groenten toevoegen en deze 1 minuut sauteren. Dan de bouillon toevoegen en de groenten verder gaar stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.