Varkensvlees met gemengde groente
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 Chinese champignons
150 gr geroosterd varkensvlees
1/2 bosje selderij
150 gr Chinese kool
50 gr bamboescheuten
100 gr taugé
6 peultjes
5 cm gember (jahe/djahé)
2 teentje knoflook
3 eeetl olie
1 eetl rijstwijn (of anders sherry)
100 ml kippenbouillon (zie recept)
Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de champignons in warm water en verwijder dan de harde steeltjes. Snijd het vlees in plakjes, de selderij fijn, de bamboescheuten in dunne reepjes en de kool in stukjes. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de gember voor 1 minuut. veog dan het vlees toe gevolgd door de rijstwijn. Dan de groenten toevoegen en deze 1 minuut sauteren. Dan de bouillon toevoegen en de groenten verder gaar stoven.
ingrediënten:
4 Chinese champignons
150 gr geroosterd varkensvlees
1/2 bosje selderij
150 gr Chinese kool
50 gr bamboescheuten
100 gr taugé
6 peultjes
5 cm gember (jahe/djahé)
2 teentje knoflook
3 eeetl olie
1 eetl rijstwijn (of anders sherry)
100 ml kippenbouillon (zie recept)
Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de champignons in warm water en verwijder dan de harde steeltjes. Snijd het vlees in plakjes, de selderij fijn, de bamboescheuten in dunne reepjes en de kool in stukjes. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de gember voor 1 minuut. veog dan het vlees toe gevolgd door de rijstwijn. Dan de groenten toevoegen en deze 1 minuut sauteren. Dan de bouillon toevoegen en de groenten verder gaar stoven.