zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Agar Agar Fruit - pudding met fruit
- Daging bubu Bali 3
- Ayam Bakar Hitam Manis - gebakken gekarameliseerde kip
- Sambal goreng hati ayam - gebakken kippenlevertjes
- Daging Brambang - vlees met uien
- Daging Brambang - eenvoudig rundvlees gerecht
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees
- Pad Puk Bong Jeen - varkensvlees met kangkung
Babi sayuran


Babi sayuran
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr varkensvlees
100 gr prei
100 gr selderij
2 sjalotten
2 eetl olie
200 ml kippenbouillon (zie recept)
1 blok tahu/tofu
50 ml ketjap
Haluskan:
boemboe:
2 rode lombok
4 teentjes knoflook
1 theel trassie
1 1/2 theel ketumbar
1 theel jinten
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees en de tahu in blokjes, de prei in ringetjes ende selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de tahu toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de boemboe, de prei en de selderij toevoegen en het nog 2 minuten doorbakken. Vervolgens de bouillon en de ketjap toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr varkensvlees
100 gr prei
100 gr selderij
2 sjalotten
2 eetl olie
200 ml kippenbouillon (zie recept)
1 blok tahu/tofu
50 ml ketjap
Haluskan:
boemboe:
2 rode lombok
4 teentjes knoflook
1 theel trassie
1 1/2 theel ketumbar
1 theel jinten
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees en de tahu in blokjes, de prei in ringetjes ende selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de tahu toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de boemboe, de prei en de selderij toevoegen en het nog 2 minuten doorbakken. Vervolgens de bouillon en de ketjap toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.