Tumis Sawi Hijau
roerbak van paksoi met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr paksoi / boksoi
1 tahu
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 salam blad
2 cm laos
1/2 theel vissaus
1 theel saus tomat (zie recept)
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
175 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in 7 plakken en verdeel deze plakken in vieren. Verhit in een pan voldoende olie en bak de tahu bruin en zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Ontpit de lombok en snijd deze in schuine plakjes. Snijd de paksoy in stukken.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de paksoy toe en bak deze zacht. Dan de tahu, de vissaus, de saus tomat, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen kook het geheel al roerend gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Moo Waan - geglaceerd varkensvlees
- Changjorim - gestoofd rundvlees met pepers en soja
- Dadar Pare - omelet met sopropo
- Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus
- Yaam Thua Poo - salade van kouseband
- Rica Bebek - smoor van eend in gekruide saus
- Sayur Bening Tempe Kangkung - kruidige tempe met kangkung
- Nani gotaan - Kip gestoofd in bloed
- Tumis Ayam Putren - gestoofde kip met suikermais
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...