roerbak van paksoi met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr paksoi / boksoi
1 tahu
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 salam blad
2 cm laos
1/2 theel vissaus
1 theel saus tomat (zie recept)
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
175 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in 7 plakken en verdeel deze plakken in vieren. Verhit in een pan voldoende olie en bak de tahu bruin en zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Ontpit de lombok en snijd deze in schuine plakjes. Snijd de paksoy in stukken.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de paksoy toe en bak deze zacht. Dan de tahu, de vissaus, de saus tomat, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen kook het geheel al roerend gaar.