Tumis Sawi Jamur Padi
roerbak van kool met champignonsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr mosterdkool/savooie kool
200 gr kastanje champignons
600 ml water
1/2 theel zout
2 eetl oestersaus
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel maiznea
1/2 theel sesamolie
olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de champignons voor 2 minuten. Spoel daarna af met koud water en laat de champignons uitlekken. Halveer daarna de champignons.
Snijd de kool in stukken. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de kool samen met het zout op hoog vuur zacht en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de champignons en meng de oestersaus erdoor. Meng de maizena met de bouillon en voeg het toe. Dan de sesamolie toevoegen en meng goed en roer totdat de saus indikt.
Schep de saus over de kool en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor peniki tjililitan - gesmoorde pittige eieren
- Opor Ayam Pekalongan - gebakken gekruide kip
- Labab Tomat
- Sate Menado - sate van varkensvlees uit Menado
- Urap Pakis - varentoppen met gekruide tauge en kokos
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Semur Kerang Hijau - gekruide gestoofde mosselen
- Sambel be tongkol - tonijnsalade
- Gulai Jariang - in pittig gekruide kokosmelk gestoofde jengkol
- Brongkos 2 - gestoofd rundvlees met labu siam
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...