Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr kipfilet
3 salamblaadjes
4 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl olie
950 ml dikke kokosmelk (santen asli)
haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl zout
2 eetl witte peper
2 eetl ketumbar
1 theel nootmuskaat
3 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg de sereh, de salam en de jerut purut toe en bak dit nog 2 minuten. Dan het vlees toevoegen en dit rondom bruin bakken. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen.