gebakken lever in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 lever
200 ml water
2 sjalotten
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel kencur
2 salam blad
1 jeruk purut blad
peper en zout naar smaak
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl geraspte kokos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lever in dikke plakken en de sjalotten in dunnen plakjes. Kook de lever in het water halfgaar en schep het daarna uit de pan en snijd het in reepjes. Voeg de overige ingrediënten behalve de kokos toe aan het vocht en breng het aan de kook. Dan de lever weer toevoegen en het zachtjes laten stoven totdat de saus gebonden is. Vervolgens de kokos er door heen roeren en serveren.
ingrediënten:
250 lever
200 ml water
2 sjalotten
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel kencur
2 salam blad
1 jeruk purut blad
peper en zout naar smaak
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl geraspte kokos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lever in dikke plakken en de sjalotten in dunnen plakjes. Kook de lever in het water halfgaar en schep het daarna uit de pan en snijd het in reepjes. Voeg de overige ingrediënten behalve de kokos toe aan het vocht en breng het aan de kook. Dan de lever weer toevoegen en het zachtjes laten stoven totdat de saus gebonden is. Vervolgens de kokos er door heen roeren en serveren.