Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sate Bebek - sate van eend met sambal kecap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Bebek
sate van eend met sambal kecap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr eend
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl citroensap
12 sate stokjes
olie

Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecapsaus:
200 ml kecap manis
1 limoen, sap
5 rode rawits
1 tomaat
2 sjalotjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en besprenkel dit met het citroensap en laat 15 minuten intrekken en spoel daarna af. Bestrooi het vlees met de peper en het zout en rijd het daarna aan de stokjes. Wrijf de sate in met de olie en rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer daarbij de sambal kecap.

sambal kecap:
Ontpit de tomaat. Snijd de tomaat, de sjalotjes en de rawits fijn en meng dit met de kecap en het limoensap.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 216 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932458