Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate blengong masak
sate van drooggebakken pittig gekruide eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (900 gr)
50 gr pinda's
400 ml water
4 theel zout
1 theel palmsuiker
500 ml santen cair
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
3 rode rawits
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
1/2 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in zes stukken. Rooster de pinda's en pureer deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de pinda's toe en meng dit goed. Voeg de eend toe en bak deze totdat het verkleurd. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak dit droog. Dan de santen toevoegen en kook het geheel droog en gaar.
Steek door de eend een sateprikker en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436859