logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sate blengong masak
sate van drooggebakken pittig gekruide eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (900 gr)
50 gr pinda's
400 ml water
4 theel zout
1 theel palmsuiker
500 ml santen cair
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
3 rode rawits
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
1/2 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in zes stukken. Rooster de pinda's en pureer deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de pinda's toe en meng dit goed. Voeg de eend toe en bak deze totdat het verkleurd. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak dit droog. Dan de santen toevoegen en kook het geheel droog en gaar.
Steek door de eend een sateprikker en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 135 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154395