Sate Brutu
sate van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
1 theel limoensap
2 eetl kecap manis
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1/2 theel ketumar
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukjes en marineer deze met de kecap en het limoensap voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kip met de bumbu en laat dit tenminste 75 minuten intrekken.
Rijg de kip daarna aan de stokjes en rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje langzaam goudbruin en gaar. Besprenkel de sate regelmatig met de marinade.
Zoeken
Laatst gelezen
- Garang Asem Ayam - gekruide gestoomde kip
- Shanghai lente-ui olie mie - 葱油拌面
- Nasi goreng kambing - gebakken rijst met geit/schapen vlees
- Ayam Penyet Kemangi - gebakken gekruide kip met sambal en kemangi
- Semur Tahu - stoofpotje van tahu
- Kentang Garu
- Sayur asem - tamarindesoep
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
- Ayam Petis - Kip met garnalenpasta
- Acar ketimun 5
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...