Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sate Hati Ampela Bumbu Bacem - sate van zoet gestoofde kippenlevers

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Hati Ampela Bumbu Bacem
sate van zoet gestoofde kippenlevers

Bahan-bahan:
inbgrediënten:
8 kippenlevers
8 spiermagen
500 ml kokoswater
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
2 eetl palmsuiker
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel asam jawa
2 eetl olie
14 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de levers en de spiermagen in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de bumbu, het vlees, de salam, de serai, de palmsuiker, de kecap, het zout, de peper en de asam en kook totdat het vocht vrijwel is verdampt. Meng dan de olie erdoor.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin. Regelmatig besprenkelen met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 213 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018386