Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sate Hati Ampela Bumbu Bacem - sate van zoet gestoofde kippenlevers

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Hati Ampela Bumbu Bacem
sate van zoet gestoofde kippenlevers

Bahan-bahan:
inbgrediënten:
8 kippenlevers
8 spiermagen
500 ml kokoswater
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
2 eetl palmsuiker
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel asam jawa
2 eetl olie
14 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de levers en de spiermagen in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de bumbu, het vlees, de salam, de serai, de palmsuiker, de kecap, het zout, de peper en de asam en kook totdat het vocht vrijwel is verdampt. Meng dan de olie erdoor.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin. Regelmatig besprenkelen met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083558