Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Kuning - gele geurige kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kuning
gele geurige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml kippenboullon (zie recept)
250 ml kokosmelk
zout en peper naar smaak
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
5 kemiri-noten
2 theel ketumbar
5 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 theel trassi

Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de stukken kip goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit de boemboe voor 3 minuten in de olie en voeg dan de kokosmelk, de bouillon en de kip toe en laat dit zachtjes 15 minuten gaarstoven en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41040789