gele geurige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml kippenboullon (zie recept)
250 ml kokosmelk
zout en peper naar smaak
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
5 kemiri-noten
2 theel ketumbar
5 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 theel trassi
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de stukken kip goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit de boemboe voor 3 minuten in de olie en voeg dan de kokosmelk, de bouillon en de kip toe en laat dit zachtjes 15 minuten gaarstoven en totdat de saus is ingedikt.
ingrediënten:
1 kip
500 ml kippenboullon (zie recept)
250 ml kokosmelk
zout en peper naar smaak
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
5 kemiri-noten
2 theel ketumbar
5 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 theel trassi
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de stukken kip goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit de boemboe voor 3 minuten in de olie en voeg dan de kokosmelk, de bouillon en de kip toe en laat dit zachtjes 15 minuten gaarstoven en totdat de saus is ingedikt.