Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Kuning - gele geurige kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kuning
gele geurige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml kippenboullon (zie recept)
250 ml kokosmelk
zout en peper naar smaak
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
5 kemiri-noten
2 theel ketumbar
5 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 theel trassi

Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de stukken kip goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit de boemboe voor 3 minuten in de olie en voeg dan de kokosmelk, de bouillon en de kip toe en laat dit zachtjes 15 minuten gaarstoven en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 174 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920557