banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 16 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Kuluyuk
gebakken kip in zoetzure saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/4 theel peper
50 gr maizena
olie
 
Bahan pencelup:
ingrediënten beslag:
2 eieren
50 gr maizena
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr ananas
2 teentjes knoflook
1/2 ui
2 rode lomboks
4 eetl saus tomaat / ketchup
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1/2 theel azijn
300 ml water
2 eetl maizena opgelost in 1 eetl water
2 eetl boter
 
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook zeer fijn, snijd de ananas in kleine blokjes, ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen en de uit in dunne plakjes.Snijd het vlees in kleine stukjes. 
Meng het vlees met het zout, de peper en de maizena. Klop de eieren op. Wentel het gecoate vlees door het ei en dan weer door de maizena. Verhit in een pan de olie en bak het vlees goudbruin en gaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de ui en de lomboks voor 2 minuten. Voeg dan de ananas toe en bak dit 2 minuten. Dan de saus tomat, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de opgeloste maizena toevoegen gevolgd door de azijn en kook todat de saus is ingedikt. Giet de saus over het vlees en serveer.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337834