tahoe gebakken in ei
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu/tofu
3 eieren
2 teentjes knoflook, uitgeperst
zout en peper naar smaak
1/2 theel nootmuskaat
1 eetl meel
olie/boter
saus:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
3 lomboks
1/2 theel trassie
1/2 theel zout
1 theel petis (pasta van gegiste garnalen)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
5 eetl ketjap manis
sap van 2 limoenen
1/2 spitskool
1 bosje selderij
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in dobbelsteentjes. Klop vervolgens de eieren los, voeg dan de uitgeperste teentjes knoflook, samen met de nootmuskaat, zout en peper en het mee toe en vorm hiervan een glad beslag. Wentel de tahublokjes door het beslag en bak van het beslag met de tahubloksjes vier pannenkoeken in de hete olie of boter.
Cara membuat saus:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie en het zout fijn tot een boemboe en fruit dit in 1 eetlepel olie. Roer de petis samen met de gula jawa en de ketjap door de gefruite boemboe zodat er een says ontstaat. Voeg dan het limoensap door de saus heen..
het vervolg:
Was de spitskool en de selderij en snijd de spitskool fijn en snipper de selderij. Leg dan de tahupannenkoeken op borden. Strooi er wat gesneden kool en selderij overheen en giet dan de saus erover.
ingrediënten:
1 tahu/tofu
3 eieren
2 teentjes knoflook, uitgeperst
zout en peper naar smaak
1/2 theel nootmuskaat
1 eetl meel
olie/boter
saus:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
3 lomboks
1/2 theel trassie
1/2 theel zout
1 theel petis (pasta van gegiste garnalen)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
5 eetl ketjap manis
sap van 2 limoenen
1/2 spitskool
1 bosje selderij
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in dobbelsteentjes. Klop vervolgens de eieren los, voeg dan de uitgeperste teentjes knoflook, samen met de nootmuskaat, zout en peper en het mee toe en vorm hiervan een glad beslag. Wentel de tahublokjes door het beslag en bak van het beslag met de tahubloksjes vier pannenkoeken in de hete olie of boter.
Cara membuat saus:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie en het zout fijn tot een boemboe en fruit dit in 1 eetlepel olie. Roer de petis samen met de gula jawa en de ketjap door de gefruite boemboe zodat er een says ontstaat. Voeg dan het limoensap door de saus heen..
het vervolg:
Was de spitskool en de selderij en snijd de spitskool fijn en snipper de selderij. Leg dan de tahupannenkoeken op borden. Strooi er wat gesneden kool en selderij overheen en giet dan de saus erover.