banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Tahu goreng telor - tahoe gebakken in ei

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tahu goreng telor
tahoe gebakken in ei
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu/tofu
3 eieren
2 teentjes knoflook, uitgeperst
zout en peper naar smaak
1/2 theel nootmuskaat
1 eetl meel
olie/boter

saus:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
3 lomboks
1/2 theel trassie
1/2 theel zout
1 theel petis (pasta van gegiste garnalen)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
5 eetl ketjap manis
sap van 2 limoenen
1/2 spitskool
1 bosje selderij
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in dobbelsteentjes. Klop vervolgens de eieren los, voeg dan de uitgeperste teentjes knoflook, samen met de nootmuskaat, zout en peper en het mee toe en vorm hiervan een glad beslag. Wentel de tahublokjes door het beslag en bak van het beslag met de tahubloksjes vier pannenkoeken in de hete olie of boter.

Cara membuat saus:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie en het zout fijn tot een boemboe en fruit dit in 1 eetlepel olie. Roer de petis samen met de gula jawa en de ketjap door de gefruite boemboe zodat er een says ontstaat. Voeg dan het limoensap door de saus heen..

het vervolg:
Was de spitskool en de selderij en snijd de spitskool fijn en snipper de selderij. Leg dan de tahupannenkoeken op borden. Strooi er wat gesneden kool en selderij overheen en giet dan de saus erover.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 153 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39046541