banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Daging Gepuk Sambal Kemangi - gebakken plakjes rundvlees met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Daging Gepuk Sambal Kemangi
gebakken plakjes rundvlees met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
4 salam blad
2000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel peper, geroosterd
100 gr palmsuiker
2 theel asam jawa
2 theel zout

Bahan Sambal Kemangi:
ingrediënten:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks, ontpit
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel terasi/trasi bakar
100 gr kemangi
1 limoen, sap

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu en de salam en kook het vlees gaar.
Schep het vlees uit de pan en snijd het in plakjes van 1 cm dikte. Plet daarna de plakjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak daarna de plakjes bruin en droog.
Hak voor de sambal de sjalotjes, de knoflook en de keriting fijn en snijd de lomboks in dunne ringen. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de keriting, de lomboks, het zout, de palmsuiker en de terasi voor 5 minuten. Meng dan de kemangi en het limoensap erdoor en meng het met de plakjes vlees.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 525 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39033628