banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Daging Gepuk Sambal Kemangi - gebakken plakjes rundvlees met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Daging Gepuk Sambal Kemangi
gebakken plakjes rundvlees met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
4 salam blad
2000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel peper, geroosterd
100 gr palmsuiker
2 theel asam jawa
2 theel zout

Bahan Sambal Kemangi:
ingrediënten:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks, ontpit
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel terasi/trasi bakar
100 gr kemangi
1 limoen, sap

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu en de salam en kook het vlees gaar.
Schep het vlees uit de pan en snijd het in plakjes van 1 cm dikte. Plet daarna de plakjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak daarna de plakjes bruin en droog.
Hak voor de sambal de sjalotjes, de knoflook en de keriting fijn en snijd de lomboks in dunne ringen. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de keriting, de lomboks, het zout, de palmsuiker en de terasi voor 5 minuten. Meng dan de kemangi en het limoensap erdoor en meng het met de plakjes vlees.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39983690