gebakken plakjes rundvlees met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
4 salam blad
2000 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel peper, geroosterd
100 gr palmsuiker
2 theel asam jawa
2 theel zout
Bahan Sambal Kemangi:
ingrediënten:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks, ontpit
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel terasi/trasi bakar
100 gr kemangi
1 limoen, sap
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu en de salam en kook het vlees gaar.
Schep het vlees uit de pan en snijd het in plakjes van 1 cm dikte. Plet daarna de plakjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak daarna de plakjes bruin en droog.
Hak voor de sambal de sjalotjes, de knoflook en de keriting fijn en snijd de lomboks in dunne ringen. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de keriting, de lomboks, het zout, de palmsuiker en de terasi voor 5 minuten. Meng dan de kemangi en het limoensap erdoor en meng het met de plakjes vlees.