banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Daging Gepuk Sambal Kemangi - gebakken plakjes rundvlees met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Daging Gepuk Sambal Kemangi
gebakken plakjes rundvlees met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
4 salam blad
2000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel peper, geroosterd
100 gr palmsuiker
2 theel asam jawa
2 theel zout

Bahan Sambal Kemangi:
ingrediënten:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks, ontpit
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel terasi/trasi bakar
100 gr kemangi
1 limoen, sap

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu en de salam en kook het vlees gaar.
Schep het vlees uit de pan en snijd het in plakjes van 1 cm dikte. Plet daarna de plakjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak daarna de plakjes bruin en droog.
Hak voor de sambal de sjalotjes, de knoflook en de keriting fijn en snijd de lomboks in dunne ringen. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de keriting, de lomboks, het zout, de palmsuiker en de terasi voor 5 minuten. Meng dan de kemangi en het limoensap erdoor en meng het met de plakjes vlees.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 291 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40675030